skip to Main Content

KURS VÅREN 2020
De fleste kursene er på onsdager. De starter kl. 17.00 og de koster kr. 1.050,-, Unntatt er kurset «Mat og Vin sammen». Her er kursdag fredag og vi starter kl. 19.00. Dette kurset koster kr. 1.350,- (her er vin inkludert i prisen). Kurssted er vårt hjem i Eidsvollsgaten 5, 4319 Sandnes. Midt i Sandnes sentrum.
Under kursene kan du kjøpe vin pr. glass. Det viser seg at mange av kursene blir fulltegnet ganske raskt så her gjelder det å melde seg på så snart som mulig.

KURS FOR GRUPPER
Noen av kursene kjører vi som åpne kurs. Da bestemmer vi kursdag og tar vi påmelding fra deg som enkeltperson. Andre kurs kjører vi på bestilling for grupper. Samle sammen venner, kolleger eller foreningen og finn et kurs som dere vil delta på. Gruppen må være mellom 6 og 12 deltakere. Vi har kurs både fredag og lørdag hvis vi er ledige.

KLASSISKE GRYTER
Mange av de beste og mest kjente rettene over hele verden er laget i 1 gryte. På dette kurset skal vi lage noen av de beste og mest klassiske. Vi lager en Cock Au Vin fra Frankrike, en Tagine fra Nord Afrika. Fra USA lager vi Jambalaya og Chili Con Carne og vi lager en ungarsk Gulasj. Grytene Lager vi så ekte og autentiske som vi klarer med de råvarene som er å få tak i her, og vi får tak i det aller meste i Sandnes.

Kurskvelder for gryterettkurset
Onsdag 29 januar
Onsdag 11 mars
I tillegg kjører vi kurset for grupper på mellom 6 og 12 personer.

PØLSER AV VILTKJØTT
Gjennom vårt vanlige pølsekurs har vi erfart at det er mange jegere som har fryserne fulle av deilig viltkjøtt. Faktisk så mye at mange strever med å finne variert bruk av kjøttet. Vi ble spurt om vi kunne lage et spesielt pølsekurs for viltkjøtt. Vi utviklet fire helt nye pølseoppskrifter med hjortekjøtt og elgkjøtt og vi kjørte kurset for at jaktlag høsten 2017. Det ble så vellykket at vi nå kjører kurset om igjen.

Dette er et kurs som vi kjører for grupper på mellom 6 og 12 personer.

MAT OG VIN SAMMEN
Å finne den beste matchen mellom mat og vin er ofte det vanskeligste når vi skal lage en god matopplevelse. På dette kurset vil vi ta for oss det grunnleggende. Vi vil lage fire matretter, to kjøttretter og to fiskeretter. Til hver rett har vi plukket ut minst to viner. Du vil lære at viner med ulik karakter reagerer forskjellig og gir forskjellig opplevelse med den samme maten.

Dette kurset koster kr. 1.350,-. Det inkluderer fire retter mat og minst åtte forskjellige viner.

Kurskvelder for mat og vin kurset
Fredag 24 januar Dette kurset starter kl. 19.00
Fredag 21 februar Dette kurset starter kl. 19.00
Fredag 20 mars Dette kurset starter kl. 19.00
I tillegg kjører vi kurset for grupper på mellom 6 og 12 personer.

SUPPER FRA HELE VERDEN
En skikkelig hjemmelaget suppe er noe av det beste du kan servere. Vi lager fem av verdens beste og mest berømte supper. En ekte fransk løksuppe, en Indisk/britisk Mulligatawny, en Corn Chowder fra sørstatene i USA, en fantastisk kremet fiskesuppe og en skikkelig tomatsuppe fra bunnen av.

Dette er et kurs som vi kjører for grupper på mellom 6 og 12 personer.

LAG DINE EGNE PØLSER
Pølser er så mye mer enn grillpølser på tilbud. På dette kurset skal vi lage fire forskjellige pølser helt fra scratch. Vi skal kverne kjøtt og spekk, vi skal krydre og smake til etter alle kunstens regler. Det blir grove, fantastiske håndverkspølser med masse smak. Vi spiser pølser med enkelt tilbehør og du får også pølser med deg hjem.

Dette er et kurs som vi kjører for grupper på mellom 6 og 12 personer.

FISK SOM ALLE LIKER
Dette er et av våre aller beste kurs. Vi lager fem forskjellige retter av våre mest tilgjengelige fiskeslag; laks, torsk, sei og lyr. Vi lager mat av ferdige beinfrie fileter. Dette er god mat for hele familien.

Dette er et kurs som vi kjører for grupper på mellom 6 og 12 personer.

TAPAS
Dette er at av våre mest populære kurs som vi har kjørt mange ganger. Tapas, fingermat, småmat osv. er populært både å servere og å spise. Her vil vi lage småretter som tar sin inspirasjon fra Spania, Italia, USA og det Fjerne Østen. Masse spennende smaker. Etter en kveld på dette kurset kan du lett kunne invitere til tapaskveld. Vi lager 14 forskjellige retter som vi spiser på slutten av kurset. Det blir også litt mat når kurset starter.

Kurskvelder for tapaskurset
Onsdag 5 februar
I tillegg kjører vi kurset for grupper på mellom 6 og 12 personer.

GRILLFEST
Her lager vi alt det gode tilbehøret som hører med til en skikkelig grillfest. Vi griller store stykker kjøtt, du lærer å beine ut og grille et lammelår og vi griller en forrett med fisk. Vi snakker om forskjellige grillteknikker og vi avslutter kurset med å spise alt det gode vi har laget på en flott grillbuffet

Kurskvelder for grillkurset
Onsdag 15 april
Dette er et kurs som vi kjører for grupper på mellom 6 og 12 personer.

KYLING PÅ NYTT
Kyllingkjøtt er nok vår mest populære og tilgjengelige råvare. Alle liker kylling – men det kan fort bli kjedelig å lage de samme rettene om og om igjen. Her skal vi lager 4-5 ganske forskjellige retter. Retter som faller i smak i alle aldre.

Dette er et kurs som vi kjører for grupper på mellom 6 og 12 personer.

SAUS TIL KJØTT
Dette kurset kjørte vi i 2017 og det ble godt mottatt. Du lærer å lage ni forskjellige sauser og vi smaker sausene sammen med forskjellige typer kjøtt og enkelt tilbehør., Vi lager noen sauser som du kjenner, som en ekte Bearnaise og en rødvinsaus. Så lager vi flere spennende smakfulle sauser fra forskjellige deler av verden

Dette er et kurs som vi kjører for grupper på mellom 6 og 12 personer.

MATKURS I FRANKRIKE
Uke 19. Søndag 3 mai – lørdag 9 mai 2020
Uke 39. Søndag 20 september – lørdag 26 september 2020

To ganger i året samler vi sammen en gruppe matinteresserte og reiser til French Dining School i Bretagne i Frankrike.
Her tilbringer vi en avslappende uke med god mat og drikke, godt humør og fine opplevelser i området.

French Dining School eies og drives av den danske mesterkokken Poul Erik Jensen og hans partner Niall O`Reilly.
Skolen er i deres hjem – et stort fire hundre år gammelt steinhus som de selv har restaurert. Vi flyr ned en søndag og leier bil på flyplassen i Rennes. Vi reiser hjem neste lørdag.
Når vi kommer frem søndag ettermiddag er det velkomstmiddag hos vertskapet. Vi bor i to nabohus, gamle steinhus som er restaurert til fin standard. Om morgenen spiser vi en lett frokost før vi rusler til hovedhuset kl. 10.00. Hver dag lager og spiser vi er tre retters lunch og en tre/fire retters middag.

Stemningen og tonen på kurset er avslappet, trivelig og lite krevende.
Vertskapet skaper en hyggelig og uformell atmosfære og det er ikke krav til deltakelse i arbeidet, men de fleste synes det er kjekt å lærerikt å engasjere seg – og Poul Erik er en god og inspirerende lærer.
Vi får utlevert oppskrifter hver dag og går gjennom dagens oppgaver over en kopp kaffe hver morgen.
Så lager og spiser vi lunch. Etter lunch har vi fri noen timer.

På fritiden legger vi opp utflukter til mange av regionens spennende severdigheter.
Det er mange flotte gamle landsbyer i Bretagne, samt markeder, kirker, slott og kloster.
Vi vil også besøke kjente steder som det berømte klosteret Mont St Michell som er på verdensarvlisten. På ettermiddagen møtes vi kl. 18.00 for å lage og spise middag.

Pris for kurset, som inkluderer kurs, kursmateriell, mat, drikke og innkvartering koster 1.550 Euro pr. person.
Dette betales direkte til vertskapet når vi er på kurset eller overføres på forhånd. Den eneste som kommer i tillegg er reiseutgifter og mat reisedagene.

Send meg en melding hvis du ønsker mer informasjon eller om du vil melde deg på kurset. Du kan også ringe meg på 91326242. Vi tar ikke flere enn 10 deltakere på hvert kurs i Frankrike så her kan det fort bli fullt.

13240522_1033835000041321_7372013315670447104_n
13241318_1033835056707982_7313882705531821251_n
Back To Top