skip to Main Content

Kurs våren 2019

De fleste kursene er på onsdager. De starter kl. 17.00 og koster kr. 950,-, Unntatt er kurset mat og vin sammen. Her er kursdag fredag og vi starter kl. 19.00. Dette kurset koster kr. 1.350,- (her er vin inkludert i prisen). Kurssted er vårt hjem i Eidsvollsgaten 5, 4319 Sandnes. Midt i Sandnes sentrum.
Under kursene kan du kjøpe god vin pr. glass. Det viser seg at mange av kursene blir fulltegnet ganske raskt så her gjelder det å melde seg på så snart som mulig.

GRILLFEST.

Målet med kurset er å lage det som trenges til en grillfest. Vi griller store stykker kjøtt, vi griller fisk og grønnsaker. Vi lager sauser og krydderblandinger og deilige garnityrer, salater og tilbehør. Vi snakker om direkte og indirekte grilling og vi avslutter kurset med å spise en buffet som inkluderer alt det gode som gjør grillingen til en fest.

Kurskveld for grillkurset
Onsdag 08 mai
onsdag 15 mai

TAPAS

Dette er at av våre mest populære kurs som vi har kjørt mange ganger. Tapas, fingermat, småmat osv. er populært både å servere og å spise. Her vil vi lage småretter som tar sin inspirasjon fra Spania, Italia, USA og det Fjerne Østen. Masse spennende smaker. Etter en kveld på dette kurset kan du lett kunne invitere til tapaskveld. Vi lager 14 forskjellige retter som vi spiser på slutten av kurset. Det blir også litt mat når kurset starter.

Kurskvelder for tapaskurset
Onsdag 06 januar
Onsdag 27 mars

PØLSER AV VILTKJØTT
Gjennom vårt vanlige pølsekurs har vi erfart at det er mange jegere som har fryserne fulle av deilig viltkjøtt. Faktisk så mye at mange strever med å finne variert bruk av kjøttet. Vi ble spurt om vi kunne lage et spesielt pølsekurs for viltkjøtt. Vi utviklet fire helt nye pølseoppskrifter med hjortekjøtt og elgkjøtt og vi kjørte kurset for at jaktlag høsten 2017. Det ble så vellykket at vi nå kjører kurset åpent for alle.

Kurskvelder for viltpølsekurset
Onsdag 20 mars

MAT OG VIN I HARMONI

Dette er et av våre mest populære kurs. Du lærer å lage fire ganske forskjellige retter mat. Hver rett blir servert med minst to viner. Du vil lære at viner med ulik karakter reagerer forskjellig og gir forskjellig opplevelse med samme matrett.

Kurset koster kr. 1350,- som inkluderer all mat og vin.

Kurskvelder for mat og vin kurset
Fredag 22 mars Dette kurset starter kl. 19.00
Fredag 25 mai Dette kurset starter kl. 19.00
Fredag 7 juni Dette kurset starter kl. 19.00

SUPPER FRA HELE VERDEN

En skikkelig hjemmelaget suppe er noe av det beste du kan servere. Vi lager fem av verdens beste og mest berømte supper. En ekte fransk løksuppe, en Indisk/britisk Mulligatawny, en Corn Chowder fra sørstatene i USA, en fantastisk kremet fiskesuppe og en skikkelig tomatsuppe fra bunnen av.

Kurskvelder for suppekurset
Onsdag 23 januar
Onsdag 03 april

LAG DINE EGNE PØLSER

Pølser er så mye mer enn grillpølser på tilbud. På dette kurset skal vi lage fire forskjellige pølser helt fra scratch. Vi skal kverne kjøtt og spekk, vi skal krydre og smake til etter alle kunstens regler. Det blir grove, fantastiske pølser med masse smak. Vi spiser pølser med enkelt tilbehør og du får også pølser med deg hjem.

Kurskvelder for pølsekurset
Onsdag 20 februar

FISK SOM ALLE LIKER

Dette er et av våre aller beste kurs. Vi lager fem forskjellige retter av våre mest tilgjengelige fiskeslag; laks, torsk, sei og lyr. Vi lager mat av ferdige beinfrie fileter. Dette er god mat for hele familien.

Kurskvelder for fiskekurset
Onsdag 06 februar
Onsdag 10 april

MATKURS I FRANKRIKE
Uke 21, søndag 19 mai – lørdag 25 mai 2019

To ganger i året samler vi sammen en gruppe matinteresserte og reiser til French Dining School i Bretagne i Frankrike.
Her tilbringer vi en avslappende uke med god mat og drikke, godt humør og fine opplevelser i området.

French Dining School eies og drives av den danske mesterkokken Poul Erik Jensen og hans partner Niall O`Reilly.
Skolen er i deres hjem – et stort fire hundre år gammelt steinhus som de selv har restaurert. Vi flyr ned en søndag og leier bil på flyplassen i Rennes. Vi reiser hjem neste lørdag.
Når vi kommer frem søndag ettermiddag er det velkomstmiddag hos vertskapet. Vi bor i to nabohus, gamle steinhus som er restaurert til fin standard. Om morgenen spiser vi en lett frokost før vi rusler til hovedhuset kl. 10.00. Hver dag lager og spiser vi er tre retters lunch og en tre/fire retters middag.

Stemningen og tonen på kurset er avslappet, trivelig og lite krevende.
Vertskapet skaper en hyggelig og uformell atmosfære og det er ikke krav til deltakelse i arbeidet, men de fleste synes det er kjekt å lærerikt å engasjere seg – og Poul Erik er en god og inspirerende lærer.
Vi får utlevert oppskrifter hver dag og går gjennom dagens oppgaver over en kopp kaffe hver morgen.
Så lager og spiser vi lunch. Etter lunch har vi fri noen timer.

På fritiden legger vi opp utflukter til mange av regionens spennende severdigheter.
Det er mange flotte gamle landsbyer i Bretagne, samt markeder, kirker, slott og kloster.
Vi vil også besøke kjente steder som det berømte klosteret Mont St Michell som er på verdensarvlisten. På ettermiddagen møtes vi kl. 18.00 for å lage og spise middag.

Pris for kurset, som inkluderer kurs, kursmateriell, mat, drikke og innkvartering koster 1.550 Euro pr. person.
Dette betales direkte til vertskapet når vi er på kurset eller overføres på forhånd. Den eneste som kommer i tillegg er reiseutgifter og mat reisedagene.

Send meg en melding hvis du ønsker mer informasjon eller om du vil melde deg på kurset. Du kan også ringe meg på 91326242. Vi tar ikke flere enn 10 deltakere på hvert kurs i Frankrike så her kan det fort bli fullt.

PRIVATKURS

Vi kan legge til rette for grupper som ønsker ha et kurs helt for seg selv. Da kan dere velge hvilket kurs dere ønsker og hvilken ukedag. Vi kan kjøre kurs både fredag og lørdag hvis vi er ledige. Gruppen må være mellom seks og tolv deltakere.

13240522_1033835000041321_7372013315670447104_n
13241318_1033835056707982_7313882705531821251_n
Back To Top