skip to Main Content

De fleste kursene kjøres på tirsdag eller torsdag. De starter kl. 17.00 og koster kr. 1.150,-
, Unntatt er kurset «Mat og Vin sammen». Her er kursdag fredag eller lørdag og vi starter
kl. 19.00. Dette kurset koster kr. 1.800,- (her er vin inkludert i prisen). Kurssted er vårt hjem i Eidsvollsgaten 5, 4319 Sandnes. Midt i Sandnes sentrum.
Det viser seg at mange av kursene blir fulltegnet ganske raskt så her gjelder det å melde seg på så snart som mulig.

Kursene kjører vi nå som åpne kurs. Da bestemmer vi kursdag og tar vi påmelding fra
deg som enkeltperson. Alle kursene kan også kjøres vi for grupper. Samle sammen
venner, kolleger eller foreningen og finn et kurs som dere vil delta på. Gruppen må være
mellom 6 og 10 deltakere. Vi kan ha kurs både fredag og lørdag hvis vi er ledige.

Vi skriver gavekort på kurs.

KLASSISKE GRYTER
Mange av de beste og mest kjente rettene over hele verden er laget i 1 gryte. På dette
kurset skal vi lage noen av de beste og mest klassiske. Vi lager en Cock Au Vin fra
Frankrike, en Tagine fra Nord Afrika. Fra USA lager vi Jambalaya og Chili Con Carne og
vi lager en ungarsk Gulasj
Grytene Lager vi så ekte og autentiske som vi klarer med de råvarene som er å få tak i
her, og vi får tak i det aller meste i Sandnes.

Kursdager: Torsdag 5/1 og torsdag 16/3. Kurset starter kl. 17.00

TAPAS
Dette er at av våre mest populære kurs som vi har kjørt mange ganger. Tapas,
fingermat, småmat osv. er populært både å servere og å spise. Her vil vi lage småretter
som tar sin inspirasjon fra Spania, Italia, USA og det Fjerne Østen. Masse spennende
smaker. Etter en kveld på dette kurset kan du lett kunne invitere til tapaskveld. Vi lager
14 forskjellige retter som vi spiser på slutten av kurset. Det blir også litt mat når kurset
starter.

Kursdager: Torsdag 12/1 og tirsdag 21/2. Kurset starter kl. 17.00

EN SMAK AV ASIA
Det er snart ikke noe som er fremmed for oss når det gjelder mat. Vi finner restauranter
over alt som serverer god mat fra hele verden. Asiatisk mat er noe av det beste. På dette
kurset lager vi flere av de mest kjente og beste rettene fra Thailand, Vietnam og
Malaysia. Spennende supper og streetfood. Vi lager mat av både kjøtt, fisk og skalldyr
med sprøe grønnsaker og spennende sauser. Alle råvarene kan kjøpes her og vi lager
maten så autentisk som vi kan.

Kursdager: Tirsdag 31/1 og torsdag 9/2. Kurset starter kl. 17.00

SPANSK MAT
Vi har vel nesten alle vært på ferie i Spania og kost oss med både mat og drikke i
varmen. På dette kurset vil vi lage noen av restaurantfavorittene men vi vil også lage mat
som spanjolene lager hjemme, Spansk «home cooking» er ukomplisert og svært
velsmakende – og vi trenger ikke reise til Spania for å lage autentisk spansk mat. Vi lager og spiser åtte retter.

Kursdager: Torsdag 13/4. Kurset starter kl. 17.00

LAG DINE EGNE PØLSER
Pølser er så mye mer enn grillpølser på tilbud. På dette kurset skal vi lage fire forskjellige
pølser helt fra scratch. Vi skal kverne kjøtt og spekk, vi skal krydre og smake til etter alle
kunstens regler. Det blir grove, fantastiske håndverkspølser med masse smak. Vi spiser
pølser med enkelt tilbehør og du får også pølser med deg hjem.

Kursdager: Tirsdag 14/2. Kurset starter kl. 17.00

PØLSER AV VILTKJØTT
Gjennom vårt vanlige pølsekurs har vi erfart at det er mange jegere som har fryserne
fulle av deilig viltkjøtt. Faktisk så mye at mange strever med å finne variert bruk av
kjøttet. Vi ble spurt om vi kunne lage et spesielt pølsekurs for viltkjøtt. Vi utviklet fire helt
nye pølseoppskrifter med hjortekjøtt og elgkjøtt kjørte kurset for at jaktlag. Det ble så
vellykket at vi nå tilbyr kurset videre.

Kursdager: Tirsdag 7/3. Kurset starter kl. 17.00

MAT OG VIN SAMMEN
Å finne den beste matchen mellom mat og vin er ofte det vanskeligste når vi skal lage en
god matopplevelse. På dette kurset vil vi ta for oss det grunnleggende. Vi vil lage fire
matretter, to kjøttretter og to fiskeretter. Til hver rett har vi plukket ut minst to viner.
Du vil lære at viner med ulik karakter reagerer forskjellig og gir forskjellig opplevelse med
den samme maten. Dette kurset koster kr. 1.800,-. Det inkluderer fire retter mat og minst
åtte forskjellige viner.

Kursdager: Fredag 20/1 og fredag 3/3. Vi starter kl. 19.00.

SUPPER FRA HELE VERDEN
En skikkelig hjemmelaget suppe er noe av det beste du kan servere. Vi lager fem av
verdens beste og mest berømte supper. En ekte fransk løksuppe, en Indisk/britisk
Mulligatawny, en Corn Chowder fra sørstatene i USA, en fantastisk kremet fiskesuppe og
en skikkelig tomatsuppe fra bunnen av.

Kursdager: Torsdag 2/2 og tirsdag 28/3. Kurset starter kl. 17.00

FISK SOM ALLE LIKER
Dette er et av våre aller beste kurs. Vi lager fem forskjellige retter av våre mest
tilgjengelige fiskeslag; laks, torsk, sei og lyr. Vi lager mat av ferdige beinfrie fileter.  Dette
er god mat for hele familien.

Kursdager: Torsdag 26/1 og tirsdag 28/2. Kurset starter kl. 17.00

GRILLFEST
Her lager vi alt det gode tilbehøret som hører med til en skikkelig grillfest. Vi griller store
stykker kjøtt, du lærer å beine ut og grille et lammelår og vi griller en forrett med fisk. Vi
snakker om forskjellige grillteknikker og vi avslutter kurset med å spise alt det gode vi har
laget på en flott grillbuffet.

Kursdager: Torsdag 4/5 og torsdag 11/5. Kurset starter kl. 17.00

MATKURS I FRANKRIKE

En eller to ganger i året samler vi sammen en gruppe matinteresserte og reiser til French
Dining School i Bretagne i Frankrike.

Her tilbringer vi en avslappende uke med god mat og drikke, godt humør og fine
opplevelser i området.

French Dining School eies og drives av den danske mesterkokken Poul Erik Jensen og
hans ektemann Niall O`Reilly.
Skolen er i deres hjem – et stort fire hundre år gammelt steinhus som de selv har
restaurert. Vi flyr ned en søndag og leier bil på flyplassen i Rennes. Vi reiser hjem neste
lørdag.
Når vi kommer frem søndag ettermiddag er det velkomstmiddag hos vertskapet. Vi bor i
hus i nabolaget. .
Om morgenen spiser vi en lett frokost før vi rusler til hovedhuset kl. 10.00. Hver dag
lager og spiser vi er tre retters lunch og en tre/fire retters middag.

Stemningen og tonen på kurset er avslappet, trivelig og lite krevende.
Vertskapet skaper en hyggelig og uformell atmosfære og det er ikke krav til deltakelse i
arbeidet, men de fleste synes det er kjekt å lærerikt å engasjere seg – og Poul Erik er en
god og inspirerende lærer.
Vi får utlevert oppskrifter hver dag og går gjennom dagens oppgaver over en kopp kaffe
hver morgen.
Så lager og spiser vi lunch. Etter lunch har vi fri noen timer.

På fritiden legger vi opp utflukter til noen av regionens spennende severdigheter.
Det er mange flotte gamle landsbyer i Bretagne, samt markeder, kirker, slott og kloster.
Vi vil også besøke kjente steder som det berømte klosteret Mont St Michell som er på
verdensarvlisten. På ettermiddagen møtes vi kl. 18.00 for å lage og spise middag.

Pris for kurset, som inkluderer kurs, kursmateriell, mat, drikke og innkvartering er 1.850
Euro pr. person.
Dette overføres til vertskapet på forhånd etter mottatt faktura. Depositum betales ved
påmelding. Den eneste som kommer i tillegg er reiseutgifter og mat reisedagene.

Send meg en melding hvis du ønsker mer informasjon eller om du vil melde deg på
kurset. Du kan også ringe meg på 91326242. Vi tar ikke flere enn 10 deltakere på hvert
kurs i Frankrike så her kan det fort bli fullt.

Kursdager: Uke 38 2023. 17 – 23/9

13240522_1033835000041321_7372013315670447104_n
13241318_1033835056707982_7313882705531821251_n
Back To Top