skip to Main Content

En eller to ganger i året samler vi sammen en gruppe matinteresserte og reiser til French Dining School i Bretagne i Frankrike.
Her tilbringer vi en avslappende uke med god mat og drikke, godt humør og fine opplevelser i området.

French Dining School eies og drives av den danske mesterkokken Poul Erik Jensen og hans partner Niall O`Reilly.
Skolen er i deres hjem – et stort fire hundre år gammelt steinhus som de selv har restaurert. Vi flyr ned en søndag og leier bil på flyplassen i Rennes. Vi reiser hjem neste lørdag.
Når vi kommer frem søndag ettermiddag er det velkomstmiddag hos vertskapet. Vi bor i to nabohus, gamle steinhus som er restaurert til fin standard. Om morgenen spiser vi en lett frokost her før vi rusler til hovedhuset kl. 10.00. Hver dag lager og spiser vi er tre retters lunch og en tre/fire retters middag.

Stemningen og tonen på kurset er avslappet, trivelig og lite krevende.
Vertskapet skaper en hyggelig og uformell atmosfære og det er ikke krav til deltakelse i arbeidet – men de fleste synes det er kjekt å lærerikt å engasjere seg – og Poul Erik er en god og inspirerende lærer.
Vi får utlevert oppskrifter hver dag og går gjennom dagens oppgaver over en avslappende kopp kaffe hver morgen.
Så lager og spiser vi lunch. Etter lunch har vi fri noen timer.

På fritiden legger vi opp utflukter til mange av regionens spennende severdigheter.
Det er mange flotte gamle landsbyer i Bretagne, samt markeder, kirker, slott og kloster.
Vi vil også besøke kjente steder som er på verdensarvlisten. På ettermiddagen møtes vi kl. 18.00 for å lage og spise middag.

Pris for kurset, som inkluderer kurs, kursmateriell, mat, drikke og innkvartering koster 1.550 Euro pr. person.
Dette betales direkte til vertskapet når vi er på kurset. Den eneste som kommer i tillegg er reiseutgifter og mat reisedagene.

Send meg en melding hvis du ønsker mer informasjon eller om du vil melde deg på kurset. Du kan også ringe meg på 91326242.

Bildene er fra vårt besøk på French Dining School i mars 2016
13124858_1033834470041374_187662598894638975_n
Sjefen Poul Erik ser til at alle klarer å beine ut kyllingen sin

13177561_1033834616708026_83436802854341944_n
Blåskjell renses til suppen

13177473_1033834726708015_393447760620918625_n
Kanin i sennepsaus

13177392_1033834600041361_5334000626267107015_n
Blåskjellsuppe

13174003_1033835073374647_8471944625954268963_n
Konsentrasjon og humør

13173853_1033834653374689_2797996881736576321_n
Hver dag kan vi besøke berømte og spennende steder i området.

13164463_1033834926707995_6323201263140454472_n
Varme jordbær med valmuefrøis

13151743_1033834860041335_1525377031217526012_n
Kamskjell med en mild karry smørsaus

13241318_1033835056707982_7313882705531821251_n
Brennneslesuppe

13240569_1033834906707997_5991689996606966066_n
Laksetartar

13240522_1033835000041321_7372013315670447104_n
Lokale artisjokker i sitrussaus

13240515_1033835096707978_7652873681074577042_n
Her er kursdeltakerne og sjefen rundt kjøkkenbordet

13240077_1033834530041368_6237514399595531116_n
Hummer bisque

13237878_1033834453374709_157463304365702054_n
Matlaging er moro

13237703_1033834756708012_3621290343516945533_n
Sjøkreps med kvitløksmør

13233119_1033834493374705_567803610220269813_n

Beef Wellington, perfekt stekt

13226914_1033834556708032_3201616703157935734_n
Fra stuen

13226675_1033835026707985_1315016676146610704_n
En av de to arrangørene og eiere av skolen Poul Erik Jensen – en meget dyktig kokk og instruktør – og en tilsvarende hyggelig danske

13226661_1033834786708009_4750008061642459744_n
Sjefen sjøl, Poul Erik Jensen med en av kveldens hummere

13221020_1033834830041338_7458381849791681192_n
I sesongen er det ingen forrett som hvit asparges med Hollandaise

13179178_1033834576708030_784788159542542488_n
Hummer til kveldens suppe

13178800_1033834890041332_3251646536190044960_n
Dette er et av to nabohus der vi bor under kurset

13177618_1033834956707992_5652575879705469329_n

En fantastisk kyllingrett

13177608_1033834700041351_5614513381731250299_n
Pavlova med mye godt på

13164476_1033835136707974_1912862178686263254_n
Kurset avsluttes med festmiddag og diplomer

Back To Top