En eller to ganger i året samler vi sammen en gruppe matinteresserte og reiser til French Dining School i Bretagne i Frankrike.
Her tilbringer vi en avslappende uke med god mat og drikke, godt humør og fine opplevelser i området.
French Dining School eies og drives av den danske mesterkokken Poul Erik Jensen og hans partner Niall O`Reilly.
Skolen er i deres hjem – et stort fire hundre år gammelt steinhus som de selv har restaurert. Vi flyr ned en søndag og leier bil på flyplassen i Rennes. Vi reiser hjem neste lørdag.
Når vi kommer frem søndag ettermiddag er det velkomstmiddag hos vertskapet. Vi bor i to nabohus, gamle steinhus som er restaurert til fin standard. Om morgenen spiser vi en lett frokost her før vi rusler til hovedhuset kl. 10.00. Hver dag lager og spiser vi er tre retters lunch og en tre/fire retters middag.
Stemningen og tonen på kurset er avslappet, trivelig og lite krevende.
Vertskapet skaper en hyggelig og uformell atmosfære og det er ikke krav til deltakelse i arbeidet – men de fleste synes det er kjekt å lærerikt å engasjere seg – og Poul Erik er en god og inspirerende lærer.
Vi får utlevert oppskrifter hver dag og går gjennom dagens oppgaver over en avslappende kopp kaffe hver morgen.
Så lager og spiser vi lunch. Etter lunch har vi fri noen timer.
På fritiden legger vi opp utflukter til mange av regionens spennende severdigheter.
Det er mange flotte gamle landsbyer i Bretagne, samt markeder, kirker, slott og kloster.
Vi vil også besøke kjente steder som er på verdensarvlisten. På ettermiddagen møtes vi kl. 18.00 for å lage og spise middag.
Pris for kurset, som inkluderer kurs, kursmateriell, mat, drikke og innkvartering koster 1.550 Euro pr. person.
Dette betales direkte til vertskapet når vi er på kurset. Den eneste som kommer i tillegg er reiseutgifter og mat reisedagene.
Send meg en melding hvis du ønsker mer informasjon eller om du vil melde deg på kurset. Du kan også ringe meg på 91326242.
Bildene er fra vårt besøk på French Dining School i mars 2016
Sjefen Poul Erik ser til at alle klarer å beine ut kyllingen sin
Blåskjell renses til suppen
Kanin i sennepsaus
Blåskjellsuppe
Konsentrasjon og humør
Hver dag kan vi besøke berømte og spennende steder i området.
Varme jordbær med valmuefrøis
Kamskjell med en mild karry smørsaus
Brennneslesuppe
Laksetartar
Lokale artisjokker i sitrussaus
Her er kursdeltakerne og sjefen rundt kjøkkenbordet
Hummer bisque
Matlaging er moro
Sjøkreps med kvitløksmør
Beef Wellington, perfekt stekt
Fra stuen
En av de to arrangørene og eiere av skolen Poul Erik Jensen – en meget dyktig kokk og instruktør – og en tilsvarende hyggelig danske
Sjefen sjøl, Poul Erik Jensen med en av kveldens hummere
I sesongen er det ingen forrett som hvit asparges med Hollandaise
Hummer til kveldens suppe
Dette er et av to nabohus der vi bor under kurset
En fantastisk kyllingrett
Pavlova med mye godt på
Kurset avsluttes med festmiddag og diplomer